Κεφαλονιά info.com Τα πάντα για τη Κεφαλονιά

Ληξούρι

Ληξούρι

Το Ληξούρι είναι η πόλη που θάθελε να είναι χαλίφης στη θέση του Χαλίφη (Αργοστόλι) και το λέμε αυτό κάνοντας λίγο χιούμορ για την προαίωνια έχθρα ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Κεφαλονιάς.

Έχει περάσει στο μύθο η αντιπαλότητα ανάμεσα στις δύο κοινότητες για το ποια από τις δύο θα είναι η πρωτεύουσα του νησιού. Στη σημερινή εποχή βέβαια, υπάρχουν νέοι άνθρωποι και νέα μυαλά που έχουν αναλάβει να φέρουν τη σύμπνοια και τη συνεργασία. Έτσι η αντιπαλότητα ανάμεσα στα αντίπαλα στρατόπεδα έχει μείνει ανεκδοτολογική.

Το Ληξούρι είναι μια σύγχρονη μοντέρνα πόλη καθώς ξαναχτίστηκε από την αρχή μετά τους σεισμούς του 1953. Η ρυμοτομία και η αρχιτεκτονική του θυμίζει μια παλιότερη ελλάδα χωρίς τις κιτς τουριστικές υπερβολές. Στην γύρω περιοχή θα συναντήσετε μερικές από τις ωραιότερες παραλίες της Κεφαλονιάς. Οι τουριστικές υποδομές είναι πολύ καλές και το Ληξούρι που δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από το Αργοστόλι, προσφέρει στον επισκέπτη όλα εκείνα που ζητάει για να περάσει αξέχαστες διακοπές.

Το Ληξούρι είναι η πατρίδα και του μεγάλου μας σατυρικού ποιητή Ανδρεά Λασκαράτου, που το άγαλμά του στη παραλία έχει γυρισμένη τη πλάτη στο Αργοστόλι, όπως θέλει να αναφέρει η παράδοση.

Περισσότερες φωτογραφίες από το Ληξούρι

ΛΗΞΟΥΡΙ