Κεφαλονιά info.com Τα πάντα για τη Κεφαλονιά

Άσσος

Άσσος Κεφαλονιά

Η Άσσος ένας από τους πιο όμορφους και γραφικούς οικισμούς της Κεφαλονιάς, ανήκει στο δήμο Ερίσου. Χαρακτηριστική είναι η χερσόνησος της Άσσου με τις απόκρυμνες πλαγιές, που ενώνεται με το υπόλοιπο νησί με μια στενή λουρίδα στεριάς. Αυτό την έκανε ιδανική για άμυνα ενάντια στις επιθέσεις.

Έτσι στο τέλος του 15ου αιώνα οι Βενετσιάνοι έχτισαν ένα κάστρο που μπορείτε να το δείτε και σήμερα. Το κάστρο της Άσσου είχε σημαντική στρατιωτική σημασία. Μαζί με το κάστρο του Αγίου Γεωργίου, ήταν τα δύο σημαντικότερα οχυρά της Κεφαλονιάς και έκανε την Άσσο πρωτεύουσα της βόρειας πλευράς του νησιού. Η μεγάλη απόσταση από το υπόλοιπο νησί, έκανε δύσκολη τη δημιουργία ενός μεγάλου αστικού κέντρου στην Άσσο. Στους επόμενους αιώνες που το διοικητικό κέντρο μεταφέρθηκε στο Αργοστόλι, το κάστρο της Άσσου αλλά και αυτό του Αγίου Γεωργίου, που υπήρξε πρωτεύουσα του νησιού, παρήκμασαν.

Για κάποιες δεκαετίες το κάστρο της Άσσου χρησιμοποιήθηκε από το σύγχρονο ελληνικό κράτος ως φυλακή. Σήμερα θυμίζει στον επισκέπτη παλιά μεγαλεία. Από τα ερείπια του μπορείτε να θαυμάσετε την υπέροχη θέα του Ιόνιου.

Περισσότερες φωτογραφίες από την Άσσο

Περισσότερες φωτογραφίες από το Κάστρο της Άσσου

ΑΣΣΟΣ